Венци Христов провъзгласен за футболист на 8 кръг на А група

Преговарям за нов договор с "Берое", обяви нападателят

Нападателят на „Берое“ Венцислав Христов спечели наградата за Футболист на 8 кръг в А група в анкетата на Пресклуб „България“ сред футболните треньори. Той отбеляза три гола във вратата на „Марек“ за победата с 4:0 в двубой първенството. Христов събра 16 гласа от анкетираните медии и днес получи наградата си на пресконференция в Пресклуб „България“ в София.

„Благодаря на колегите си вече официално за шанса, който ми предоставиха да отбележа тези голове и заслужа тази награда, а и на всички, които гласуваха за мен.“ – сподели Христов по повод наградата.

Попитан за поставените цели пред отбора Христов каза: „Задачата ни е да сме минимум в шестицата, за да играем по-стойностни мачове втория полусезон. Видя се, че миналата година „Берое“ нямаше алтернатива във втората седмица и без проблеми биеше. Стара Загора е футболен град и за цяла футболна България беше голяма загуба, че не бяхме в първата седмица.“

„Нямаме най-неудобен съперник, но най-много проблеми явно имаме срещу ЦСКА, защото не можем да ги бием“, каза нападателят по повод неудобните съперници.

„Падна ни се възможно най-тежкия жребий за Купата на България – срещу ностеля и шампион на България. Но са два мача и всичко може да се случи. Според мен ще ги отстраним, колкото и да е трудно. Сгъстената програма може и да ни даде предимство, но може и да не ни даде. Те имат дълга скамейка с добри футболисти, които чакат шанс да се докажат, което може и да е по-лошо за нас, тъкмо заради това. Ако играят момчетата, които са по-често на терена може да са по-уморени, но ще видим. Не съжалявам, че не отидох в „Лудогорец“. Радвам се, че в момента съм в „Берое“ и ако върна времето назад пак така бих предпочел. Щом така съм решил, така е трябвало да се случи.“ – каза нападателят по повод днешния жребий за Купата на България и съперника.

„За интерес от Италия трябва да говорите с агента ми. Аз искам да се концентрирам в изявите си с „Берое“. Всеки мач да давам най-доброто от себе си. Стартирали сме преговори за нов договор с „Берое“, но засега няма нищо конкретно“, отговори Христов на въпрос за интерес към него от други клубове.

„Напрежение няма, с изключение на мача с ЦСКА, където май беше малко повече. В останалите мачове, в които отстъпихме може би не ни достигна малко късмет или игра. Надявам се в следващите мачове да побеждаваме“, бе мнението на нападателят за срещите срещу отборите в горната половина на таблицата.

Попитан дали би напуснал отбора през зимата при добра оферта от чужбина Христов отговори: „Доста сложен въпрос и теоретичен. Няма как да отговоря. Може би зависи от мястото на „Берое“ в края на годината.“