Променя се датата на рецитала на Боян Воденичаров

Концертът ще се състои утре от 18,30 часа

Променя се датата на рецитала на Боян Воденичаров, част от програмата на фестивала "Дни на музиката в Балабановата къща", от 3 на 4 октомври във връзка с това, че днес е обявен ден на национален траур. Концертът утре ще започне от 18,30 часа в Балабановата къща, а билетите важат без презаверяване.

Боян Воденичаров е пианист, композитор, джазмен, музикален педагог. Учи в НМА "Проф. Панчо Владигеров". До 23-годишната си възраст вече е лауреат на няколко световни конкурси: „Сенигалия” (1979), „Бузони” (1981), „Кралица Елизабет” (1983). През 1986-87 специализира в Балтимор, при Леон Флайшер.

Концертира като солист и камерен изпълнител, в Европа, САЩ и Япония. Изявява се на Валонския фестивал, на клавирния фестивал в Амстердам, на френския МИДЕМ.

Боян Воденичаров е известен с интереса си към старинните клавирни инструменти и със изследователските си търсения в тази насока. Негови композиции се изпълняват в България, Франция и Белгия. Записи с негови изпълнения звучат по радиото и телевизията в Италия, Франция, Белгия, Холандия, България, и присъстват като CD-носител в каталозите на авторитетни звукозаписни фирми.

Педагогическата му дейност, започнала в Музикалната академия в София, продължава в Кралската консерватория в Лиеж и в Гент. Понастоящем Воденичаров е професор по пиано и импровизация в Кралската консерватория в Брюксел. Многократен член на журито на конкурса „Кралица Елизабет” (2003, 2007 и 2010), той е един от високо ценените музиканти днес.