Окончателна експертиза: Полицаят убил бебе в Крушевец е бил пиян!

Костадин Стоянов карал с 0.58 промила алкохол


Граничният полицай, който уби 11-месечно бебе в Крушевец е бил пиян. Това сочат данните от последната комплексна експертиза, съобщиха от бургаската прокуратура. Костадин Стоянов е шофирал с 0.58 промила алкохол в кръвта. Анализът е направен по сложният метод "видмарк", тъй като цифрите от първите три резултата се разминаваха. Освен това пробите бяха взети часове след катастрофата и според прокуратурата не бяха достоверно. Според обвинителите последният анализ е най-точен, тъй като с него се установява точното количество алкохол, в момента на катастрофата.
"Ако резултатът на медицинската експертиза бъде оспорен, най-вероятно ще бъде назначена нова. По принцип при над 0,5 промила се счита, че водачът е в пияно състояние", каза прокурорът по случая Димо Маджаров.
Катастрофата, която отне живота на бебето Красимира стана на 11 септември тази година. В 9 часа сутринта граничният полицай прегази с автомобила си 11 месечното бебе, оставено от майката в количка на тротоара. Стоянов се връщал от банкет и загубил контрол над автомобила си, качил се на тротоара и премазал количката с бебето.
Полицаят ще бъде съден за причиняване на смърт по непредпазливост в пияно състояние, което е утежняващо вината обстоятелство.