Учен от НАСА снима филм по собствен сценарий в Боливуд

Индиецът се занимавал с изследвания в областта на търсенето на извънземен живот

В индийския Боливуд изгрява нова кинозвезда.

Бившият сътрудник на НАСА Паартхи снима в родната си Индия филм по собствен сценарий, в който сам изпълнява главната роля, съобщи индийското англоезично сп. South Scope.

Паартхи е завършил висшето си образование в Технологическия институт на гр. Ченай, административен център на щата Тамилнаду, след което е получил докторска степен за космически разработки в Индийския научен институт - елитно висше научноизследователско и учебно заведение в Бангалор.

Скоро след това осъществил първата си мечта - заминал за САЩ, за да работи в НАСА. Станал един от малцината индийци в управлението.

Първоначално Паартхи работил над проекти по изучаване на озоновия слой на Земята, парниковия ефект и проблемите на глобалното затопляне.

След това влязъл в група, занимаваща се с изследвания в областта на търсенето на извънземен живот. След известно време обаче решил да се завърне в родния си гр. Ченай.

През 2008 г. основал собствена компания, консултираща фирми, занимаващи се с разработки в сферата на биотехнологиите.

Неотдавна Паартхи изпълнил и втората си мечта - да бъде актьор и да заснеме филм. Написал сценарий за това, което познава най-добре - за живота на учен, и решил да заснеме по него филм, ставайки продуцент, режисьор и изпълнител на главната роля.

Паартхи споделя, че сега Боливуд е новата му страст и най-трудната и сложна научна задача в кариерата му.

Филмът, озаглавен "Vingyani", е романтичен трилър, обединяващ науката и киното. Освен самия учен в лентата участват и много боливудски звезди, като Мира Жасмин и Сенджан Сингх, Вивек Оберой и Тхалаивасал Виджай.

Действието във филма се развива в Индия през 2050 година. Паартхи играе ролята на учен, който в частната си лаборатория прави откритие, преобърнало живота на селото му. Актрисата Мира Жасмин, пресъздаваща образа на главната героиня, е партньорка на главния герой в работата и живота.