Президентът: Гласувайте масово!

Политиците да имат ясното усещане за спешност и отговорност, призова Росен Плевнелиев

Президентът отправи призив към българските граждани да се възползват от правото си и масово да гласуват на предсрочните парламентарни избори.

„Моля гласувайте мощно, гласувайте всички, гласувайте масово, защото тези избори са важни и те определят бъдещето на България за много години напред”, заяви държавният глава, след като самият той гласува.

„Народът е обединен като един по много въпроси. Всички искаме работа и достойно заплащане искаме институции, които са отворени, ефективни и гарантират правилата за всеки“, каза още той.

„Искаме система на правораздаване, която раздава справедливост. Искаме модерна инфраструктура, искаме младите да останат в България, искаме, но трябва да си даваме сметка, че само заедно можем да постигнем тази цел и така, както сме обединени в целта трябва да се обединим и в средствата, а средствата за да постигнем демократична европейския и просперираща България, е да гласуваме заедно, единно, всеки по съвест, но всички заедно“, призова Росен Плевнелиев.

„Аз ще продължа да работя много и посветено, защото България има нужда от работещ парламент, избран от народа“, добави той и посочи спешната нужда от реформи – „пенсионна, в здравеопазването, в енергетиката, която е пред инфаркт, в сектора за сигурност, а защо не и в закона за референдумите“.

„Никакви избори повече, а отговорно отношение на политиците. Политиците да имат ясното усещане за спешност и отговорност. Удобно посочваме държавата, когато имаме проблеми, но само с колективна отговорност като нация можем да вървим напред. Не може да се изисква само от политиците, ако народът не гласува“, подчерта президентът, пред „Нова телевизия“.