Бойко Борисов: Гласувам за стабилно правителство

Лидерът на ГЕРБ призова българите да излязат да гласуват

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова сънародниците си да упражнят правото си на глас в изборите за парламент, за да бъде постигната висока избирателна активност.

„Пожелавам на всички политически партии да не купуват гласове. Всички българи да излязат да гласуват, да има висока избирателна активност, не след това да мрънкаме и да се оплакваме от това или от онова“, каза Борисов, след като гласува в 78-мо училище в Банкя.

„Аз си гласувам за моята партия, за стабилно управление, да си продължим да си изграждаме държавата, да си оправяме инфраструктурата, да направим енергийно ефективни сградите, да станем уважавани в Европа и в света, да възстановим добрите си отношения с Русия, да спрат да ги лъжат и тях и всичко останало, което сме правили“, коментира той.

„Надявам се, повтарям още веднъж, заради избирателната активност, купуването на гласове да увисне във въздуха. Високата избирателна активност това ще го унищожи, след като видим утре по някое време или вдругиден, когато станат готови резултатите, и дойдат и от чужбина“, добави лидерът на ГЕРБ.

Според него „първата задача е да спре това безвремие“.

„Служебните правителства без парламент, без подкрепа не могат да управляват, даже много направиха в една подобна ситуация“, отбеляза Бойко Борисов.

„Ние ще участваме само, ако можем да участваме в стабилно управление. Такива разни Орешарски тип коалиции не би трябвало да се получават и ако днес не се изпълни тази задача, това означава след това нови предсрочни избори. Ако има нови предсрочни избори аз от сега заявявам, че няма да допусна ГЕРБ да участва в кампания. Хората гласуват после толкова. Но вече няма да има какво да се поправя в държавата, това е последният ѝ шанс. Втори шанс няма след този избор“, смята бившият премиер.

„Това е вече непоправим сценарии, сега пак може нещо да се спаси с всеобщи усилия, с много работа, ако щете и с компромиси”, каза Борисов.

Той допълни, че за да им се даде шанс на политическите партии да разговарят, трябва да има висока избирателна активност, за да имат те моралното право след това да правят реформи и да решават проблеми.

„Всичко е в ръцете на народа днес”, завърши Бойко Борисов, предава „Фокус“.