"Метрополитън опера: На живо от Ню Йорк" идва в София

Програмата пристига в България с десет HD излъчвания на опери от Сезон 2014/2015

На 11 октомври в България ще започнат сателитни излъчвания на живо от Метрополитън опера с 10-те й представления за сезон 2014/2015.

Това ще се случи, благодарение на програмата „На живо от Ню Йорк“, която Метрополитън Опера стартира през 2006 г., а днес се излъчва в над 2000 киносалона в 66 държави по света.

Създадена да разшири аудиторията на оперното изкуство и да привлече нови почитатели, „Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк“ използва съвременни технологии - сателитна връзка и HD качество на картината.

Програмата пристига в България за първи път, благодарение на фондациите „Америка за България“ и „Международен театрален фестивал Варненско лято“, наред с подкрепата на Столична община, Британски съвет в България и Cinema City, където ще бъдат излъчванията.

Сезон 2014/2015 „Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк“ идва у нас с десет HD излъчвания на оперите „Макбет“, „Сватбата на Фигаро“, „Кармен“, „Севилският бръснар“, „Нюрнбергските майстори певци“, „Веселата вдовица“, „Хофманови разкази“, „Йоланта / Замъкът на херцога Синята брада“, „Жената от езерото“ и „Селска чест / Палячо“.

Представленията ще се излъчват симултанно в почти цял свят, а за българската публика – в събота от 19:50 часа с пилотна прожекция на 11 октомври в Cinema City Mall of Sofia, съобщава classa.bg