7 октомври: В готовност за радикални промени

Слънце във Везни, Луна в Риби-Овен

Вторник ще започне спокойно и мудно, но това едва ли ще внесе покой в душите ни, поради характерното усещане за затишие пред буря.Усещане, което за мнозина ще се окаже съвсем уместно. До обяд Луната ще се движи на празен ход давайки ни възможност да се оттеглим от суетата на света, да обмислим и анализираме актуалните житейски ситуации, за да постигнем емоционално равновесие и вътрешен мир. Поради затруднените преценки обаче и липсата на ясна конкретика, това може да се окаже непосилна задача, особено за онези които са свикнали да разчитат на обективните факти и рационалния им анализ. Ако действително се налага да взимате решения или да търсите изход от сложна ситуация, ще бъде далеч по безопасно и разумно да разчитате на интуицията си. Фактите и преценките на ума сериозно могат да ви подведат.

Вероятно мнозина ще изпитат желание да се пуснат по течението и да оставят актуалните процеси и ситуации да се развиват от само себе си. Още следобед обаче, това настроение ще претърпи рязка промяна, когато течението ще ни отведе до океан от страсти и вълнения приканващи ни да се приведем в пълна бойна готовност. Предстоящото утре Лунно затъмнение още днес ще предяви правата си за контрол над чувствата, емоциите, реакциите, мислите и постъпките ни. Когато Лунното затъмнение предхожда Слънчевото, както през този сезон, ситуациите в определени житейски сфери засегнати от него, достигат критична точка, което обичайно поражда силни емоционални вълнения и остри реакции. Реакциите са неизбежни и необходими, тъй като обикновено тази област подлежи на преосмисляне и промяна, но често именно емоциите стават причина за неадекватни или прибързани реакции. Изчакайте да настъпят всички обстоятелства, които ще ви помогнат да си изградите нова съзнателна представа. Те ще изискват и нов подход, различен от този, който се прилагали до момента. Двете седмици между Лунното затъмнение утре и Слънчевото на 24 октомври ще ви дадат възможност да се ориентирате. Контролът върху събитията сега излиза извън рамките на човешките възможности, затова по-добре се концентрирайте върху изследването и овладяването на реакциите си по отношение на тях.

Работа и бизнес
Деловата сфера е една от областите, в които обичайно загубата на контрол и ориентация причинява най-много стрес и патови ситуации. В деловите партньорства може да настъпи криза, която да завърши с разтрогване на сътрудничество и договори. Възможно е настъпването на радикална промяна в условията и правилата, както и структурни промени и нововъведения, съпроводени с уволнения и назначения.В някои случаи тези процеси ще доведат до значителни финансови загуби, а в други принудително да ни накарат да се оттеглим от обичайни източници на доходи и финансиране. Разбира се този процес ще отвори ниша за внезапен успех и напредък за тези, които до момента са биле в по-неизгодна позиция.Все пак не пристъпвайте към промени без острата необходимост от незабавни действия. Ще ви бъде далеч по леко да ги осъществите след като се ориентирате в обстановката.

Здраве, хранене и красота
Периодът е опасен за физическото и психическото здраве. Съществуват предпоставки за обостряне на симптомите по хронически, вродени и наследствени заболявания. Тялото ще ни подаде сигнали за съществуващи проблеми, отстраняването на които не бива да отлагаме. Психиката обаче е далеч по уязвима и вероятно ще зачестят суцидните прояви, смущенията в съня, емоционалните разтройства и реактивните депресии. Съзнателно избягвайте хора и ситуации които ви създават психически дискомфорт и влияят на емоционалното ви равновесие.