Нова мода! Богатите харчат повече за пътешествия, отколкото за яхти и коли

Общество

06-10-2014, 16:36

Снимка:

malayaliclassifieds.com

Автор:

Наталия Даскалова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Какви са навиците на богатите

Осем мита за богатите хора

9 неща, които богатите правят различно

Наблюдава се изместване на фокуса от лъскави предмети към преживявания

Противно на общоприетото схващане, бижутата, колите и яхтите не са толкова популярни сред богаташите. 60 на сто от тях казват, че харчат над 10 000 долара на година за ваканции и пътувания, показват резултатите от анкета на Spectrem Group, цитирана от profitbg. Над ¾ казват, че не са харчили повече от 10 000 долара на година за такива неща.

Наблюдава се изместване на фокуса от лъскави предмети към преживявания. 60% казват, че харчат за колекционерски предмети, но виждат това като инвестиция. 58% твърдят, че даряват повече от 10 000 долара за благотворителност на година, а 25% споделят, че даряват над 25 000 долара.

Американците с активи за над 25 млн. долара мислят, че са спестовни, но всъщност харчат доста, става ясно още от допитването. Повече от половината се съгласяват с твърдението, че „спестяването и инвестирането на парите ми дава повече удовлетворение от харченето.“

На въпроса, кои са факторите, довели до тяхното забогатяване, един от топ отговорите е „икономичност“. Преди него обаче се нареждат отговори като „много работа”, „образование”, „разумни инвестиции” и „поемане на риск”.