9 октомври: Усвояване

Слънце във Везни, Луна в Овен-Телец. Астрологична картина на деня

Ярките,емоционални и запомнящи се събития в деня на Лунното затъмнение днес ще имат достатъчно време да се настанят в съзнанието ни и да бъдат обработени там. В по-голямата част от деня Луната ще се движи на празен ход, което ще обезсмисли нуждата от незабавна реакция на случващото се и активно взаимодействие с външния свят. Своеобразен подарък от Вселената, позволяващ ни да се оттеглим временно, за да анализираме и интегрираме в съзнанието си интензивните процеси от предходните дни. Ако те са ви изправили пред внезапни житейски обрати и рязка промяна в актуалните обстоятелства, преустановете каквито и да било действия и си дайте време да се нагодите към новите условия. В този случай съхраняването на досегашния status quo от тук насетне ще бъде невъзможно. Но със сигурност времето ще ви докаже, че настъпилите промени са съвсем навременни и адекватни. Овладейте емоциите и помнете, че сега те действат като лупа, преувеличавайки всичко, което се намира в зоната на емоционалните ни възприятия. При нормални обстоятелства преживяванията ни в момента едва ли ще ни изглеждат така вдъхновяващи, а напротив - непоносими.

На помощ, при съзнателния анализ на случващото се, вероятно ще ви дойде и информацията, че то се намира изцяло във властта на кармични програми, задействани в миналото и осъществяващи се сега с максимална скорост. Именно скоростта на проявление и реализация е онова, което обичайно ни идва в повече в дните около затъмненията.

Пазете връзките със скъпи на сърцето ви хора. Акцентът върху зодиакалните Везни оказва партньорствата като уязвима зона. Венера обаче е невидима и оттегля своята подкрепа, особено към нововъзникващите в периода взаимоотношения. Не поставяйте на риск онова, което сте градили дълго заради моментни увлечения! Ако партньорската тема е критична за вас, направете ретроспективен анализ. Серията на това затъмнение започна през октомври 2013, преминава през април и октомври 2013 и ще продължи да се развива през пролетта и есента на 2015. Едва през март 2016 цикълът ще завърши, ще имаме пълна представа относно неговото значение в живота си.Сега Луната акцентира енергията на Южния възел, което указва реализацията на зряла карма и протичащи процеси на свиване и разпад на онова, което е осъществило функциите си и вече е лишено от жизненост. Затъмненията през октомври 2013,2014 и 2015 изискват контрол на емоциите и овладяване на импулса към промени и решения продиктувани от страсти, чувства и първични реакции.

Работа и бизнес
Денят определено не подкрепя нови инициативи, начинания, стартиране на бизнес проекти и програми. Дори да сте изправени пред най-блестящата възможност овладейте импулса за действие.Реализацията на немалко гениални идеи се е превърнала в пълен провал, само заради неподходящото време за старт. Още в края на седмицата ще настъпят далеч по-подходящи и наистина подкрепящи инициативата обстоятелства.

Здраве, хранене и красота
Бъдете максимално предпазливи и щадящи към психиката си. Денят предоставя възможности за възстановителни и релаксиращи процедури и практики.Използвайте ги, особено ако страдате от главоболие или смущения в съня, които са обичайни за периода.Диагностиката на заболяванията в момента е нереалистична, тъй като тялото не се намира в обичайното си състояние. Респективно назначеното сега лечение може да се окаже не съвсем адекватно.
Въздържайте се от импулсивни действия касаещи промяна във външния вид.Резултатът може да ви изненада неприятно.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен