Конкурс за графити събира художници в Айтос

Събитието е организирано от Агенцията по заетостта

Конкурс за графити ще събере тази събота в Айтос майстори и любители на нетрадиционното изкуство. Събитието се организира за първи път в града. То е инициирано от Агенцията по заетостта и Бюрото по труда – гр. Айтос в партньорство със Сдружение за младежка култура и съвременни изкуства „Радар”.
Конкурсът започва в 10.00 часа на 11 октомври 2014 г. (събота). Сборният пункт на участниците е в непосредствена близост до Бюрото по труда – гр. Айтос. Специално подготвена стена, ограждаща Бюрото по труда от север с площ от около 100 кв. м. ще се превърне в платно за изява на талантливите млади участници. Предизвикателство за тях ще бъде да реализират в цвят своите идеи и обновят пространството с авторски графити.
Състезанието ще се проведе на тема:
ЗАЕТост.BG, НЕ ДАВАЙ ЗАЕТО – БЪДИ ЗАЕТ!
Графити конкурсът е сред многото инициативи, с които Агенцията по заетостта желае да покаже силната си мотивация да работи още по-активно с младежи, което напълно съвпада и с един от основните приоритети, заложени в политиките на Европейския съюз за настоящата година.
Изпълнителният директор на Агенцията по заетостта Асен Ангелов ще награди победителите в конкурса в 14.45 часа. С награди ще бъдат отличени първите три графити творби. Всеки райтър ще бъде удостоен с грамота за своето участие.
Сред журито на конкурса са представители на културните дейци от гр. Айтос, Сдружение „Радар” и Агенцията по заетостта.
Вратите на конкурса са отворени за Вас през целия ден – от 10.00 до 15.00 часа, а за Ваше удобство сме предвидили брифинг с изпълнителния директор на Агенцията по заетостта Асен Ангелов в 12.00 часа. На него той ще коментира младежката заетост в региона, схемата „Младежка заетост” и друга наши инициативи, насочени към младежите.