В Казанлък търсят управител на новите социални услуги в града

Общината обявява конкурс

Социалните услуги ще се предоставят по проект „Разкриване на резидентен тип социални услуги в град Казанлък“. Проектът на Община Казанлък стартира на 1 октомври т.г. и е финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2007-2013.
Изпълнението му е част от прилагането на националната политика за извеждане на децата/младежите, в това число такива с увреждания, настанени в специализирани институции за деца. Услугите, свързани с проекта, са нови и целят замяна на институционалната грижа с грижа, близка до семейната среда в общността.
В град Казанлък ще функционират три Центъра за настаняване от семеен тип и едно Защитено жилище. За правилното функциониране на услугите, които ще бъдат предлагани в центровете и защитеното жилище, поетапно ще бъдат назначавани специалисти. Процедурата за подбор на цялостния екип на социалната услуга стартира с избор на Управител. Подборът за управител ще протече на два етапа – подбор по документи и събеседване. Първият етап от подбора за управител стартира на 08.10.2014 г. с подаване на документи за участие. Краен срок за подаване на документи 22 октомври 2014 г., включително.