Регистрираха отново "Ремотекс" на столичен адрес

Очаква се новото дружество да участва в публичен търг за разпродажба активите предприятието

Новорегистрирано търговско дружество ще замени очакващото фалита си "Ремотекс" АД - Раднево, и ще се бори за многомилионни поръчки от държавните мини в комплекса "Марица изток".

Новото "Ремотекс М" ООД е създадено от мажоритарния собственик на "Ремотекс" АД, гръцкият гражданин Йоаннис и частното "Минстрой холдинг" АД на Николай Вълканов. Съдружниците участват с по една вноска от 100 лв.

Фирмата е регистрирана в София на бул. "Д-р Г.М. Димитров" 57, където е адресната регистрация на "Минстрой".

Вписаният предмет на дейност изцяло препокрива този на потъналото в задължения към НАП, ПИБ и работници "Ремотекс". Включени са ремонти на тежко минно оборудване, подвижния жп състав на електрическите машини в рудниците, както и производство на машини, съоръжения и метални конструкции за нуждите на предприятията от "Марица изток".

То се ръководи от двама управители, единият от които, Неделчо Бонев, е зам.-председател на Съвета на директорите на "Минстрой Марица изток", друго дъщерно предприятие на "Минстрой холдинг".

Очаква се новото дружество да участва в предстоящия на 16 октомври публичен търг за разпродажба активите на "Ремотекс" АД - Раднево, включващи терени, сгради и оборудване. Търгът е обявен от частен съдия-изпълнител, който ще направи опит да осребри над 25 млн. лв. най-вече в полза на кредитора Първа инвестиционна банка.

На 6 ноември в Старозагорския окръжен съд е насрочено първо заседание за обявяването на радневската фирма в несъстоятелност.

От близо година предприятието е затворило вратите си, а работниците и служителите са в платен престой. От февруари 2013 г. никой от тях не е получавал заплата.