Любими старозагорски актьори гостуват на една сцена с "Брудершафт"

Васил Михайлов и Стефка Янорова ще представят пред родна публика съвременната комедия

Съвременната комедия на украинеца Анатолий Крим "Брудершафт" ще бъде представена на старозагорска сцена на 27 октомври от 19ч. в Кукления театър. Ролите изпълняват двама любими старозагорски актьори - Васил Михайлов и Стефка Янорова.
Режисьор на постановката е Асен Шопов.
Авторът на "Брудершафт" Анатолий Крим е сред най-поставяните рускоезични драматурзи на нашето време. В един и същи момент 27 театъра играят негови пиеси само в родната му Украйна.
Постановката е коопродукция на „Супер вълк“ и Театър 199 „Валентин Стойчев“.
БРУДЕРШАФТ – ритуал за сближаване, в който двама души, кръстосали ръце през лактите и гледащи се в очите, отпиват от чашите си с алкохол
Домът на Степан Николаич. Мебели от съветската епоха, ергенски безпорядък. През прозорците се виждат железопътни релси. От близката гара долита монотонният глас на диспечер. След няколко секунди профучава влак, надува свирка, и с мощното си тракане разклаща целия квартал...
Така започва пиесата БРУДЕРШАФТ. Съвременната комедия ще ни разкрие заплетените взаимоотношения между пенсионирания железничар Степан и красивата му непозната гостенка – София Александровна. Бившата учителка ще въдвори ред в жилището и в живота на мъжа.