Масов крос за деца и младежи следващата събота

През октомври Областните информационни центрове в цялата страна организират спортни инициативи

Съвместно с Община Стара Загора на 18 октомври 2014 г.,събота, от 11.00 часа инициират масов крос за деца и младежи от 7 до 15 годишна възраст.

Стартът на кроса ще бъде даден от площада пред сградата на община Стара Загора от кмета на общината Живко Тодоров. Организаторите канят всички желаещи деца и младежи, подкрепени от техните родители да се включат активно в спортната инициатива.
Маршрутът преминава на север по бул. „М.М.Кусев“, посока запад по ул. „Генерал Столетов“, посока юг по ул. „Цар Иван Шишман“, посока запад по бул. „Цар Симеон Велики“ и завършва до сградата на община Стара Загора. Преминаването по маршрута ще отведе участниците до обекти, възстановени по проекти, финансирани с европейски средства. На специално обособени пунктове на Антична улица „Августа Траяна“, мозайката от антична сграда на ул. „Ген. Столетов“, обект главен колектор по Интегрирания воден проект на Стара Загора и музеят на религиите Ески Джамия децата ще получат талони с информация за проекти, създали по-добра среда за живот, финансирани по оперативните програми.
При представяне на всички талони, чрез томбола ще бъдат раздадени разнообразни награди, а всяко училище ще бъде отличено за активността си.