В Крушевец правят курбан за да спрат нещастията в селото

Крушевец събира пари за курбан, за да прекъсне нещастията,които преследват жителите на селото през последните години. Курбанът ще бъде на 11 ноември, информира кметът Иван Иванов. Той предложил да помогне с общински пари, но хората му отказали. „Искат да направят курбана изцяло със собствени дарения, колкото и да са те”, поясни Иванов.
От две седмици пари се събират в кутии по магазините и заведенията в селото. Съпричастни към идеята са всички жители на странджанското село, макар че населението е разнородно. Освен българи, там живеят мнозина турци и роми, които обаче отдавна са интегрирани равностойно в обществото и си вадят прехраната с честен труд, аписа faragensy.bg.
Крушевци решиха да направят курбана след последната трагедия в селото. Преди малко повече от месец, на 11 септември, 11-месечното бебе Красимира беше прегазено на тротоара от автомобила на граничния полицай Костадин Стоянов. На 11 ноември, датата на курбана, пък преди три години селото беше потресено от друга беда. При зверска катастрофа загинаха брат и сестра- Сунай /25 г./ и Джейлян /22 г./ Илязови. Те пътуваха в джип с 10 души, тръгнали на дискотека в Равна гора. Тогава заради несъобразена скорост на шофьора Иво Дачев претъпканото возило се преобърна няколко пъти и излетя от шосето в канавката.
В името на безопасността в началото на октомври по пътя в Крушевец на 4 места бяха поставени „легнали полицаи”.