Американският посланик открива Кризисен център в Димитровград

Центърът се финансира със средства на Посолството на САЩ у нас

В Димитровгард ще бъде официалн открит Кризисният център за жертви на домашно насилие, съобщиха от общинската администрация. Той е изграден по съвместен проект на Община Димитровград и Фондация Български Център за Джендър Изследвания. Финансира се по програмата за Хуманитарна помощ на Отдела за военно сътрудничество към Посолство на САЩ в София.
На откриването ще присъстват Нейно превъзходителство В Димитровгард ще бъде официалн открит Кризисният център за жертви на домашно насилие, съобщиха от общинската администрация. Той е изграден по съвместен проект на Община Димитровград и Фондация Български Център за Джендър Изследвания. Финансира се по програмата за Хуманитарна помощ на Отдела за военно сътрудничество към Посолство на САЩ в София.
На откриването ще присъстват Нейно превъзходителство Марси Рийс, посланик на САЩ в София, Добри Беливанов – Областен управител на Област Хасково, Иво Димов - кмет на община Димитровград, полковник Джейми Кроухърст - аташе по отбраната към Посолство на САЩ и висши военни от посолството и от Европейско командване на Въоръжените сили на САЩ. Кризисният център се намира в сградата на бившата Марбас болница в Димитровград., посланик на САЩ в София, Добри Беливанов – Областен управител на Област Хасково, Иво Димов - кмет на община Димитровград, полковник Джейми Кроухърст - аташе по отбраната към Посолство на САЩ и висши военни от посолството и от Европейско командване на Въоръжените сили на САЩ. Кризисният център се намира в сградата на бившата Марбас болница в Димитровград.