Четири социални сгради откриват в Казанлък

Три центъра за настаняване от семеен тип и едно защитено жилище ще посрещнат новите си обитатели

На 15 октомври 2014 г. от 11,00 часа Община Казанлък ще проведе церемония по официалното откриване сградите на три Центъра за настаняване от семеен тип и едно Защитено жилище в гр.Казанлък.

Сградите са построени и оборудвани в рамките на проект на Община Казанлък „Изграждане на три ЦНСТ и едно защитено жилище в гр.Казанлък”, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие.
Центровете са построени на едно ниво. Имат капацитет 12+2 деца от 3- до 18-годишна възраст. Всяка от сградите е адаптирана за достъпност и има обособен собствен двор. Сградата на Защитеното жилище е изградена на два етажа с общ капацитет 8 младежи над 18 години. Монтиран е асансьор за осигуряване достъпността на втория етаж. Четирите сгради са проектирани, изпълнени и оборудвани с всички помещения, необходими за нормално функциониране - кухни, спални, трапезарии, бани, складове. Доставено е градинско обзавеждане за игри и почивка.
В новоизградената инфраструктура Община Казанлък ще разкрие нови за град Казанлък социални услуги от резидентен тип. Новите услуги ще бъдат разкрити в рамките на проект по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, който стартира в началото на месец октомври. Двата проекта са планирани и се изпълняват чрез прилагане на интегриран подход.
Церемонията по откриването ще се състои от 11,00 часа в гр.Казанлък, кв.“Васил Левски“ № 34, пред сградите на Центъра за настаняване от семеен тип № 3 и Защитеното жилище.