"Стресирана” болонка прати съдия-изпълнител в дома на кърджалиец

Животът

16-10-2014, 12:32

Снимка:

http://grad.bg

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Осъдиха съдия изпълнител

За неплатена глоба - първо SMS, после съдия изпълнител

Кучешки сблъсък ще струва 2000 лева на единия от собствениците

„Стресирана" от немска овчарка болонка нахапа собствениците си, а стопанинът на другото куче бе осъден да им плати обезщетение, без дори и да подозира, че случаят е стигнал до съда, съобщи 24rodopi.com.

Кърджалиецът Костя Тренев разбрал за наложеното му наказание едва когато получил писмо от частен съдебен изпълнител, а сумата на обезщетението набъбнала от 732 лева до над 2000 лв.

Инцидентът станал през месец януари миналата година. Стопанинът на немската овчарка Марк извел кучето на разходка около 21 часа в района на центъра на Кърджали. Между блоковете обаче Георги Г. разхождал болонката си, която също била без каишка.

„Малкото куче се озъбило на моето и двете се счепкаха. Марк ухапа противника си по гърба, докато разделим двете животни. Тогава болонката е ръфнала за пръста собственика си. Нищо не си казахме. Кучешка му работа. Едното се държи агресивно и предизвика реакцията на другото. После разбрах, че у тях болонката е захапала и съпругата на Георги по ръката. Нищо не сме си казали след тази случка. Разбрах, че са ме осъдили едва след като дойде писмо от частния съдебен изпълнител. Тогава отидох до съда и поисках да видя делото. Оказа се, че са ми назначили служебен защитник, който печели на първа инстанция. В Окръжния съд обаче отсъждат в полза на ищците, за което аз отново не съм уведомен", разказа Костя Тренев.

Той трябва да плати съответно 350 и 250 лева на двамата собственици на болонката, както и 132 лева за лечението й.

„Според документите по делото кучето било закарано на преглед при ветеринар в Стара Загора. Обезщетението за жената пък било, защото заради ухапаната си от кучето ръка не можела да извършва счетоводните дейности в семейната им фирма. Не мога да разбера защо не съм бил призован в съда, защо не са ми дали призовка? Как така съм осъден, без да знам? А след като ме дават на съдия изпълнител трябва да платя и двойно повече", казва собственикът на Марк.

По думите му кучето никога не е било агресивно, нито към хора, нито към по-малки кучета, затова и той спокойно го е разхождал без верига.