Кметът ще поведе първият автомобил на обиколката V1 Challenge

Националният шампионат ще вдигне адреналина на старозагорци

Неделя, 19 октомври 2014 в Стара Загора атрактивно шествие от 10 малки, но мощни спортни автомобили ще разтърси центъра на град Стара Загора.

В 12:00 часа, пред Община Стара Загора ще заръмжат двигателите на спортните автомобили Volkicar. Кметът г-н Живко Тодоров първи ще запали мощния двигател на първия в колоната автомобил и ще поведе почетната обиколка. Спортните Volkicar ще пристигнат триумфално на пистата, обособена на паркинг зоната на Park Mall Стара Загора.
Кметът Живко Тодоров официално ще открие автомобилния фестивал и ще пожелае на пилотите успешно надпревара в петия кръг от националния шампионат V1 Challenge България в присъствието на официални гости, партньори на събитието, медиите и всички старозагорски фенове и любители на моторния спорт.
Състезанието ще се проведе от 13.00 до 17.00 часа на паркинг зоната на Park Mall Стара Загора и ще предложи зрелищни дрифт демонстрации, въртящи се Volkicar автомобили около Мис Автомобилизъм и нейната свита от красавици, много музика и висок адреналин на жителите на града на липите. За първи път надпреварата ще бъде коментирана от двама водещи. Популярните не само като радио гласове, но и като професионални спортни и музикални коментатори от радио Z Rock Стефан Хранов и Ники Тодоров ще разказват с драматични диалози автомобилните надпревари на състезателното трасе в продължение на 4 часа.
7 пилоти ще се борят за подиум. В Стара Загора за първи път ще премерят сили бургазлиите Георги Атанасов и чаровната Рени Радева. Драматичният двубой на победителя в състезанието в Пловдив и Русе Костадин Щерев и победителя във Варна Искрен Маринов ще продължи и в Стара Загора. Техничната и безотказна Диана Стоянова се състезава с много хъс сред мъжете и взима водещи позиции и сред дамите пилоти. Последователният Симеон Донов и участвалият в V1 Challenge Aзербайджан и победителят в Бургас 17-годишния Гюлхюсеин Абдулаев от Азербайджан ще участват и ще се възползват от натрупания опит от миналата седмица в международното състезание в страната на огньовете.
Освен самата надпревара публиката няма да скучае и за миг с изненадите, които организаторите са подготвили. Част от тях включват демонстрация със специално модифицирания автомобил Hyundai WRC, както и дрифт шоу с Мис Автомобилизъм и нейния отбор красавици. Спонсорите от Lassa пък са обещали награди за всеки от публиката, а момичетата на Еlf ще се разходят сред публиката, за да изненадат присъстващите с интересна игра.