България се изправя срещу Франция в дегустация на вина

Втори ден Августиада 2014 в Стара Загора

България ще се изправи срещу Франция в Майсторски клас за сляпа дегустация на вина, под ръководството на винения експерт Яна Петкова. Събитието е включено в програмата на Фестивала на виното и културното наследство Августиада2014, който се провежда в сградата на Регионалния исторически музей –Стара Загора .
Фестивалът предоставя уникална атмосфера на увеличаващия се брой наши и чужди участници, което прави събитието знаково за Стара Загора и го нарежда сред водещите в календара на винените изложения в България. В Августиада 2014 акцент е Франция с палитра от френски вина, кулинарни продукти и култура.
В събота и неделя посетителите могат още да се срещнат с винопроизводители, представители на хранително-вкусовата промишленост, да опитат на място от тяхната продукция. Ще участват и представители от различни сектори на бизнеса от България и от чужбина.
Освен с дегустацията на вина и деликатеси форумът включва и богата културна програма. Посетителите ще могат да видят и богатата експозиция на Регионалния исторически музей - Стара Загора, както и Музея на религиите и музея Неолитни жилища. В събота от 14:00ч. в РИМ е концертът на гостуващия шведски мъжки хор „Хармония", който включва музика от шведски и европейски композитори, спиричуъли, барбершоп и др.