Врачки развалят магии със сол

Дерат по 200 лева за „изчистване” на дома

Поредният „писък" при врачките, който тайно и явно „работят" в България, е развалянето на магии със сол, внесена от Близкия Изток. Приумицата им е доста страна, защото в България също се добива сол. Според знахарите обаче внесената от Близкия Изток е повече заредена с „магически" свойства, защото идва от район на древна култура, независимо че сега там се води война. Солта се внася от мирната Йордания, разположена на юг от Сирия и граничеща с всички държави, в които се намират едни от най-старите паметници на човешката цивилизация.

 Солта се приема като символ на мъдростта и чистотата. Затова се използва като противодействие на тъмни сили в различни магически ритуали за изчистване от негативната енергия. 50 лева струва „изчистването" на дома със сол, като това е средна цена. Преценката дали тя да е по-висока се прави спрямо човека или хората, поискали подобна „услуга" от претендиращите за екстрасенси. Според някои има и врачки, които вземат по 200 лева за нареченото от тях астрално почистване с морска сол от Йордания.

 Екстрасенсът пристига в къщата с осигурена от него сол и поръсва от нея във всеки ъгъл сол на дома. За целта трябва да се поместят мебелите, ако са поставени на подобни места. Собственикът се уведомява, че чрез солта се създава атмосфера на спокойствие и разбирателство в дома. Тя трябва да престои минимум 3 часа по ъглите. През това време повечето знахари не си отиват, а остават да ви досаждат и по възможност да изкарат още пари, като ви предложат гледане на карти, кафе и т.п.така цената на посещението скача доста и понякога врачките си тръгват с 300-400 лева в зависимост от наивността и доверчивостта на лековерните „клиенти".
Като минат 3 часа и врачката е успяла да спечели още пари, тя се отправя заедно с домакините към всеки ъгъл на дома. Там започва голямото вайкане, ако солта е потъмняла и почерняла.

 Започва да се тюхка колко много тъмна и зла енергия има в къщата и добре, че сте я извикали, за да я махне. Вади шише, в което уверява, че има светена вода и започва да пръска върху солта, за да „измие злото". Но и към това действие има допълнения. Екстрасенсът ви уверява, че пак солта може да ви помогне да спечелите пари и да забравите за всичките си дългове. Иска още пари, за да ви каже как да го направите. И разбирате, че трябва само да оставите сол в дървена кутия 3 дни на масата през нощта. След това да я пуснете под течаща вода, а не да я сготвите и изядете.