Августиада 2014 втори ден посреща любители на класното вино

Стара Загора Лайф

19-10-2014, 07:38

Снимка:

Деница Христова

Автор:

Деница Христова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Августиада 2014 втори ден посреща любители на класното вино

Августиада 2014 - от днес до неделя в Стара Загора

Фестивалът отваря врати в 12.00 часа

Близо 40 водещи винарски изби, дистрибутори и вносители на вина, се представят на тазгодишния фестивал на виното и културното наследство в Стара Загора „Августиада’ 2014″. Освен производители от България тази година на изложението в Регионалния исторически музей присъстват и вина от Франция, Турция, Македония.

Фестивалът започна в петък с лекции и презентации за участниците, но беше официално открит за жителите и гостите на Стара Загора вчера с ритуално посрещане на Бога Небе и Богинята Майка. Младежките от театрална студия Сцена 99 пресъздадоха на Античната улица ритуала за плодородие.

Организатори са Търговско-промишлена палата - Стара Загора, консултантската компания Oinorama и Община Стара Загора. Страна партньор тази година е Франция.

По време на изложението, разположено в лапидариума и градината на Регионален исторически музей е оформен гурме корнър, където се демонстрират майсторски кулинарни техники.

Фестивалът е съпътстван и от богата културна програма.

Както всяка година посетителите на Августида ще имат възможност да гласуват за най-харесваното от тях вино, участващо на изложението и да определят победителите. 

За 16:00 е насрочено бявяването на виното, получило най-много гласове от посетителите на Фестивала и правото да носи знака на Августиада. От 16:30 е закриването на Августиада 2014.