Бойко Борисов: ДПС имат време да си отчетат грешките

Мандат извън нашата партия много трудно би се реализирал, смята лидерът на ГЕРБ

Няма теоретична възможност ДПС да ни е партньор. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на въпрос на жулналистите, предаде Агенция „Фокус”.
ДПС имат време да си отчетат грешките, защото всички партии поставят като незаобиколим фактор кой, защо и как. Те трябва също да направят ревизия на тяхната политика. Те не бива да се държат извън властта, но не бива с този начин на мислене и поведение и тази практика, която имат в момента”, добави Борисов. Лидерът на ГЕРБ допълни,  че те имат време, както ГЕРБ докато са били в опозиция, да станат приемливи за другите партии.

Това, което за Европа е голяма коалиция, за България е малка. В случая между втората и третата политическа партия разликата е един депутат. Ако БСП имаше 60 – 70 депутата, тогава може би нямаше да ми оставите възможност да маневрирам, заяви лидерът на ГЕРБ.
Попитан дали очаква БСП да проявят разум и национална отговорност и да го подкрепят, Борисов обясни, че не може да говори от името на другите партии.

„Факт е, че втората и третата партия са толкова слаби и по-ниско от резултатите на ГЕРБ, че мандат извън нашата партия много трудно би се реализирал. Би могло трета партия да го реализира, ако могат да се съберат по някакъв начин. Нека да положим всички усилия да направим правителство, което все пак да се крепи на морални принципи”, каза още Бойко Борисов.