Котка подлуди цял квартал в Стара Загора

Писаната не могли да свалят от покрив на къща нито пожарна, нито община, нито Гражданска защита

Седми месец котка живее върху покрив на жилищна сграда в центъра на Стара Загора, без да има възможност да се спаси от мястото, където е попаднала.

Сградата е ново строителство и причудливите форми на покрива не позволяват животното да се измъкне. Живеещите в околността недоумяват как котката е попаднала там, а то жалоситво мяучи всяка нощ. Всички опити обаче то да бъде спасено остават напразни от март насам. През април е викана пожарната, които не са успели да свалят котката. Подавани са сигнали и до общината, които също не са успели да помогнат. Според жителите на сградата, до мястото са идвали и от Гражданска защита. Но нищо. За тези месеци котана, която очевидно преди да се докопа до този покрив, е забременяла, е успяла и да роди котенца. Те обаче не са оцелели. През цялото това време котката е успяла да остане жива само, защото възрастен мъж от съседния блок, намиращ са на 6-7м., е успявал да й подхвърля храна.
Кварталът не за първи път се сблъсква с попаднало не на място коте. Тази зима друго животно се озова на покрив, откъде е нямало измъкване. Дневе котето се е криело между керемидите, а нощем е мяучело жалостиво. Съседи няколко дни се опитвали да помогнат, но не успели. Разказват, че не знаят какво се е случило с котето, надяват се да се е спасило.