Избрани Новини
Учени от 11 държави на "Хранителна наука, техника и технологии 2014"
24-10-2014, 17:53
Снимка:УХТ Пловдив
Автор:Plovdivutre.bg
Още по Темата:Обявиха УХТ за стратегически партньор на чуждестранен университет
Впечатляваща кулинарна изложба привлече погледите на гостите на събитието
Учени от 11 държави взеха участие в конференцията с мото "Хранителна наука, техника и технологии 2014". Във витрината с призове на УХТ влиза почетният знак на Асоциацията на месопреработвателите в България, която празнува 20 години от създаването си.
Преди нейното официално откриване бе подписан меморандум за академично партньорство между УХТ и Технологичния образователен институт на Западна Македония – Гърция с цел създаване на съвместна магистърска програма.
Ние - учените, работещи в областта на хранителната наука, техниката и технологиите, споделяме една визия - за свят, свободен от глад, болести и замърсяване на околната среда. Нашата международна конференция обединява всички ни в стремежа да подобрим качеството на живот. Форуми като днешния са важни за обмена на възгледи и идеи, дори за спорове и противоречия. Нашата роля - на преподавателите, учените и изследователите по света, е с обединени усилия да отсяваме най-значимото в теорията и да го прилагаме в живота, да внедряваме лабораторните резултати в практиката, да насърчаваме младите ни колеги, поели по пътя на познанието, каза в словото си ректорът на Университета по хранителни технологии проф. д. т н. инж. Кольо Динков.
Пленарен доклад на тема "Състояние и тенденции в развитието на туризма" представи проф. д-р Йорданка Алексиева, декан на Стопанския факултет. Тя подчерта, че съвременният туризъм се развива интензивно и е ключов фактор с голямо социално-икономическо значение.
С почетен знак и грамота бяха отличени преподаватели от Университета по хранителни технологии. Сред тях са новоизбраните порфесори и доценти, защитилите дисертации за степените "доктор" и "доктор на науките".
Впечатляваща кулинарна изложба привлече погледите на домакини и гости. Изложбата е юбилейна и бе подредена от Катедрата по хранене и туризъм с активно участие на студентите.
Топ Новини