Изтича срокът за обжалване застрояването на "Бедечка"

Решението Общински съвет Стара Загора беше обнародвано на 7 октомври

На 7 ноември изтича срокът за обжалване на решението на старозагорския общински съвет за застрояване на десетки декари зелена площ в парк "Бранителите на Стара Загора". Решението беше обнародвано на 7 октомври, а срокът за обжалване е един месец.
Две мащабни части от парка вече няма да са зелени площи - едната ще се застрои, а другата се превръща в зона за спорт и рекреация, т.е. и в нея ще може да се появят обекти и съоръжения, алармират от инициативата "Запазете Бедечка".
Решението подлежи на обжалване чрез Община Стара Загора до Административния съд - Стара Загора. Това означава, че всеки, който не е съгласен с пренебрегването на закона, трябва да подаде жалба в Община - Стара Загора (която ще препрати в Административния съд) или направо в Административния съд. Също така, всеки може да сезира прокуратурата, местния и национални омбудсман и т.н.
Наскоро старазогорският общински съвет отмени свое решение, с което беше спрял застрояването. Застрояването беше спряно, след като националният омбудсман посочи редица нарушения на закона. Последваха жалби на заинтересовани лица, но съдът остави в сила спирането на застрояването.