Глезят Депардийо с пилешко със синьо сирене и броколи

Знаменитият френски актьор започва снимки в понеделник

Пилешко филе с броколи и синьо сирене за гарнитура хапна часове след пристигането си в Пловдив Жерар Депардийо. Актьорът се настани в президентския апартамент на хотел "Империал" вчера и предизвика фурор с появата си. Свидетели на пристигането му твърдят, че френската кинозвезда с руски паспорт е успяла да се види и с Иван Тотев, чието семейство стопанисва хотела-домакин, но официалната среща на кафе с кмета е предвидена след завръщането му от Япония. 

 Депардийо започва снимки във филма "Le Voyage" в близкото до Пловдив Калояново още в понеделник. Първите кадри ще бъдат заснети на гробището на селото. Още на старта на снимачния процес до него ще застанат актрисите от Драматичния театър Анелия Ташева и Румена Георгиева. Те ще влязат в дрехите на бедни жени, които продават цветя на гробището. Двете имат обща сцена с големия Депардийо, когато той отива до тях и засвирва на цигулка, за да припечели. Към снимачния екип още в първите дни ще се присъединят и актьорите от Драмата Мария Генчева и Петър Тосков.

 Снимките ще вървят в Калояново и Дуванлий, където ще бъде домът на дядо Ваня. Водени са и предварителни разговори със зам.-кмета на Пловдив Стефан Стоянов някои от епизодите да бъдат заснети под тепетата.

 Филмът "Le Voyage" разказва историята на възрастен мъж на име Ваня (Депардийо), който живее самотно след загубата на любимата си жена. За да разнообразят и направят по-цветен деня му, близките решават да го изненадат с домашен любомец, но вместо куче му подаряват прасе. След първоначална съпротива Ваня обиква животното и разговаря с него като с най-близък приятел, но всичко се обърква, когато семейството решава, че Симпи трябва да бъде изяден. За да спаси новия си другар, старецът пали стария си трабант и тръгва на чудновато пътешествие през бензиностанции, цигански табуни, изоставени селски къщи, площади, кръчми.

 Автор на сценария, продуцент и режисьор на продукцията е италианецът Франк Добрин. В екипа е и забележителният сценограф Артуро Андреоли, който е работил с Клаус Кински, Марчело Мастрояни, Никита Михалков, Франсис Форд Копола, Зукеро, Павароти, Ал Пачино и Анди Гарсия. Автор на костюмите е Мария Иванова.