На 21 ноември тръгва делото за смъртта на Паоло

4-годишното момченце беше прегазено в пешеходна зона на 2 юни

За 21 ноември от 10.00 часа е насрочено делото срещу Георги Сапунджиев, който на 2 юни прегази с джипа си 4-годишния Паоло на пешеходната зона в Стара Загора.

Обвинителният акт беше внесен в съда на 7-ми октомври. Разпределеният за докладчик съдия обаче си направи самоотвод, заради познанството си с обвиняемия. Сега е определен нов съдия.

Обвинението е по чл. 343 от Наказателния кодекс – за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на МПС на пешеходна пътека. В момента Сапунджиев е е с мярка "домашен арест".

Инцидентът стана около 19,00 часа на 2 юни, на пешеходната зона на булевард „Цар Симеон Велики", до училище „Васил Левски" , където детето е било на разходка и е карало велосипед с родителите си и сестричката си .

Окръжна прокуратура върна на Георги Сапунджиев автомобила „Ленд Ровър“, тъй като по него са извършени всички следствени действия по автомобила като веществено доказателство. По закон в двумесечен срок съдът следва да издаде разпореждане на насрочване на съдебния процес или да го върне обратно на прокуратурата при констатиране на нередности.