Бащата срещу Кокала? Победителят ще е само един

Локо (Пд) гони 5-и успешен мач поред след оставката на Неделчо Матушев

Локомотив Пловдив приема днес Хасково в един от най-важните си мачове от настоящия сезон. Двубоят от 14-ия кръг на „А“ група е от 14,30 часа на Лаута.

Един срещу друг застават две колоритни личности в българския футбол от 80-те години – Христо Колев – Бащата срещу Емил Велев – Кокала.

Именно Бащата възроди любимия си клуб след оставката на Неделчо Матушев. Оттогава смърфовете изиграха 4 мача, в които спечелиха 2 победи (Литекс и Славия) и два завършиха наравно (Левски и Ботев).

Освен това има вариант при едентуална победа днес Локо да се изкачи на 8-о място в класирането и да изпревари Черно море.

Колев върна в групата на Локо шампиона с тима от 2004 година Ванчо Траянов и новоизгряващия талант от школата на Лаута Бирсент Карагарен.

Извън състава останаха наказаният Ангел Грънчов и контузеният Георги Вълчев. Локо няма да разчита и на най-новата си придобивка - французинът Йоан Ласиман, който все още чака жълтата си карта.

Хасково пък ще бъде в Пловдив без контузените Мартин Райнов и Мартин Ковачев. Двубоят пропускат още Кирил Крумов заради предстояща операция и Атанас Кръстев, който е със счупена костица на глезена.

Интересна подробност е фактът, че почти целият треньорски щаб на Хасково е работил на Лаута – Емил Велев, помощникът му Любомир Симов и треньорът на вратарите Михаил Ролев.