"Верея" взе важна победа от "Банско"

Старозагорци постигнаха 2:1 на собствен терен

ФК "Верея" победи "Банско" с 2:1 на клубния си стадион "Трейс Арена". Това бе първи успех за отбора под ръководството на треньора Радостин Кишишев.

Домакините изиграха силен мач и съвсем заслужено спечелиха трите точки. Те започнаха с натиск мача и в 6-ата минута конгоанецът Джонатан бе изведен в наказателното поле, но ударът му от 12 метра беше избит от вратаря Колев. Натискът на домакините се увенча с успех в 18-aта минута, когато Джунейт Яшар посрещна една отбита топка от вратаря на гостите след удар на Джонатан и с диагонален шут откри резултата. В 45-та минута старозагорският тим удвои преднината си.

Във вратата на бившия си отбор се разписа Стелиян Евтимов с диагонален удар от десетина метра след подаване на Яшар.След почивката старозагорци продължиха да атакуват. Гостите се бяха групирали добре в своята половина и отбиваха атаките. "Банско" стигна до първа голова ситуация в 54-ата минута след като Хазуров от удобна позиция прехвърли вратаря Ел Каруби, но и вратата на домакините.

В 73-ата минута двете резерви на гостите бяха в основата на попадението за тимa от Югозападна България. Тогава Мартин Станкев напредна отляво и центрира в наказателното поле, където Стоянов с глава реализира за 2:1.

В края на мача "Банско" пропусна още две положения. В 89-ата Шишков от 10-ина метра стреля край вратата на домакините, а в 90-ата Стоянов пропусна от чисто положение след като от 3 метра стреля, но вратарят Каруби с върха на пръстите си изби топката, която се удари в напречната греда и излезе в корнер.

"Верея": Ел Каруби, Ботев, Али, Радев (к), Ганев, Идризов, И. Ангелов (73 Киров), Яшар, Евтимов (83 Желев), Харуна (62 Н. Костов), Джонатан