"Верея" загуби от "Локомотив" Горна Оряховица на Трейс Арена

Отборът изпадна на 14-та позиция в класирането

Тимът на ФК "Верея" загуби драматично с 2:3 като домакин от отбора на "Локомотив" Горна Оряховица в среща от VII-я кръг на Б група.

Поражението бе второ поред за възпитаниците на Господин Мирчев. В изминалите седем кръга отборът е записал 2 победи и 5 загуби, което им отрежда 14-то място в подреждането с актив от 6 точки. Тимът от Горна Оряховица пък се до 3-та позиция с 15 пункта.

Близо 400 зрители станаха свидетели на много оспорван двубой. Гостите откриха резултата още в 6-ата минута чрез Янаки Смирнов, като при този гол останаха сериозни съмнения за засада. Домакините от "Верея" успяха да изравнят през второто полувреме с гол на Джунейт Яшар в 52-ата минута за 1:1. След изравнителния гол, верейци опитаха да реализират и второ попадение, но без успех. За сметка на това, в рамките само на 4 минути гостите получиха право две дузпи, реализирани от Любомир Генчев за 1:2 в 80-ата минута и от Янаки Смирнов за 1:3 в 84-ата минута.

Предвид развоя на срещата заралии хвърлиха всички усилия в нападение, в търсене поне на точката. Така се стигна до 86-та минута, при която Ангел Костов с удар от десетина метра намали на 2:3, с което даде надежда на своите съотборници. До края на мача обаче домакините така и не успяха да изравнят, с което записаха поредната си загуба.

В следващия кръг „Верея” гостуват на "Пирин" Благоевград. Двубоят е на 28 септември (неделя) от 17:00 ч.

Ето и останалите резултати от VII-я кръг в Б група:
"Раковски" 2:0 Созопол
"Банско" 1:1 "Локомотив" 2012 (Мз)
"Добруджа" 0:1 "Пирин" (Разлог)
"Ботев" Враца 1:0 "Ботев" (Гълъбово)
"Спартак" (Варна) 1:2 "Бургас"
"Септември" Симитли 1:4 "Монтана"
"Черноморец" 0:2 "Пирин" Благоевград