Кръвната група предопределя болестите

Изследванията показват, че всяка кръвна група е ключов генетичен фактор, който влияе върху много области на вашето здраве и благополучие.


По време на живота си, със сигурност сте имали възможност да забележите, че някои хора губят тегло по-лесно, докато за други тази битка продължава много дълго време. Вероятно някога сте се чудили защо някои хора страдат от хронични заболявания, докато други непрекъснато са здрави?

Отговорът на всички тези въпроси може да се намери, след като се уточни коя е кръвната група.

1. Вашата кръвна група може да предвиди риска от някои болести

Изследванията показват, че индивидите с определена кръвна група, могат да бъдат подложени на по-висок риск за определени заболявания. Например, изследванията са установили, че тези, които имат кръвна група 0 имат по-малък риск за развитие на сърдечни заболявания, но по-висок риск за коремни язви. Тези, които имат кръвна група А са по-изложени на инфекции, докато жените с тази кръвна група са плодовити. Други изследвания показват, че тези, които имат кръвна група АВ и Б са с по-голям риск при развиването на рак на панкреаса.

2. Хората с различни кръвни групи реагират различно на стрес

Личностите с кръвна група А в тялото имат естествено високо ниво на кортизол, който е стрес хормон. Затова са по-производителни при стресови ситуации. От друга страна, тези с кръвна група 0 са с реакция на стрес „бори се или бягай“, което води до прекомерна продукция на адреналин. Необходимо им е повече време, за да се преборят със стреса, тъй като е много трудно да се освободят от адреналина в тялото.

3. Антигени от кръвната група не се намират само в кръвта

Антигените са навсякъде из тялото, а особено много на повърхността, която е в взаимодействие с околната среда. Това включва храносмилателния тракт, започвайки от устата, чак до дебелото черво, както и белите дробове. Тъй като антигените са навсякъде, те влияят на реакцията ни на определени вещества, които влизат в организма. Някои от тях чрез храната се свързват с антигена от кръвната група и предизвиква един вид сливане, което води до чувство на умора, главоболие, проблеми с кожата, както и много други здравословни състояния.

4. Бактериите в червата са свързани с кръвните групи

Хората с различна кръвна група имат и различни видове бактерии в червата. Например, някои хора много по-ефективно преработват въглехидратите (кръвна група А), докато някои са склонни повече да ги складират под формата на мазнини (кръвна група 0).

5. Всяка кръвна група има нужда от специален хранителен режим

Изследванията показват, че не всички имат едни и същи основни хранителни нужди. Всички ние познаваме строг вегетарианец, който се чувства отлично с този режим на хранене, докато някой друг същия ефект постига с друг вид хранителен режим. Това поддържа теглото до едно оптимално ниво, намалява възпаленията и увеличава енергията.