Експерти в СЕМ: Във „ВИП брадър” се нарушава личното достойнство

В предаването „Съдебен спор” по Нова тв също са засечени обиди и обвинения, като в част от случаите са намесени и деца

Участници във „ВИП брадър” нарушават личното достойнство на други съквартиранти с обиди и цинични подмятания. Това са установили експертите на Съвета за електронни медии (СЕМ).

Те са обърнали внимание на това, че Евгени Минчев в спор с Йорданка Христова се обръща към нея с „дърта пръдла... лицемерна”, а след това нарича други участници „плазмодии”, информира "Труд". Цитират се и думи на Камелия Воче, която обвинява Влади Въргала в нечистоплътност, а той й отвръща с „нещастница” и „злобна селска перачка”.

Независимо от това какво има в договора на участниците, телевизията е отговорна за подбирането на материалите и часовете на излъчването им, смятат експертите. В предаването „Съдебен спор” по Нова тв също са засечени обиди и обвинения, като в част от случаите са намесени и деца.

Има случаи на засегнато лично достойнство и по тв СКАТ. Става дума за предаването „Паралакс”, където старозагорският митрополит Галактион и пловдивският Николай са наричани “черни души”, а митрополит Николай - “този с изцъклените сини очички”.

Наблюденията продължават, като засега няма наложени глоби. В СЕМ умуват и дали да накажат телевизии за разпространението на шокиращи снимки и лични данни за фотографката Лидия Петрова, която се самозапали пред президентството преди дни.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен