„Берое“ U17 взе „Битката за Тракия“

Юношите младша възраст заслужено се наградиха с успеха

Юношите младша възраст на „Берое“ взеха „Битката за Тракия“, след като днес надделяха с 2:0 над състава на „Ботев“ в двубой от 16-и кръг на Елитната група. Тимът, воден от Владислав Януш, демонстрира по-добра игра от съперника през всички 80 минути и заслужено се награди с успеха, за който допринесоха Руси Чернаков и Атанас Панов.
В началните минути преобладаваше игра предимно в центъра на терена, с повече единоборства и без директни опасности пред двете врати. Първата такава дойде в 10-ата минута, когато Ангел Денчев центрира отдясно, но топката премина над целта, съобщава beroe.bg
Три минути след това Руси Чернаков центрира от фаул в малкия пеналт, където обаче отбраната на „Ботев“ се справи и изчисти.
В 15-ата минута резултатът бе открит. При заучено изпълнение на пряк свободен удар, заложен на границата на пеналта от малък ъгъл, Руси Чернаков прати топката коварно в долния ляв ъгъл на вратата на Димитър Стамболийски, останал безпомощен в ситуацията – 1:0.
Шест минути по-късно Калоян Динев пое топката пред наказателното поле и нанесе удар дъгата на пеналта, но кълбото премина покрай целта.
След точно половин час игра Янчо Янчев стреля от границата на наказателното поле, но право в стража на гостите.
В 34-ата минута Милко Георгиев засече с глава центрирана от Йосиф Табаков топка, но Веселин Добрев запази самообладение и улови.
В ответната атака Неделин Бакърджиев стреля от дистанция, но параболичният му удар не затрудни стража на „канарчетата“, който хвана.
При следващия ситуация, разиграла се секунди по-късно Ангел Делчев центрира към Преслав Георгиев, но ударът с глава на капитана премина покрай рамката на вратата.
В 38-ата минута Цветелин Атанасов пробва късмета си от дъгата на пеналта, но бе неточен.
В последната минута на първата част Атанас Панов стреля от границата на наказателното поле, но не намери рамката на вратата.
В началните минути на втората част гостите от Пловдив оказаха натиск в половината на „Берое“, но до чиста голово положение не се стигна благодарение на добрите изяви на Веселин Добрев.
В 55-ата минута Преслав Георгиев предостави страхотен пас на намиращия на границата на малкия пеналт Атанас Панов, който с шпагат вкара топката във вратата на Димитър Стамболийски за 2:0.
След час игра Исмет Рамадан стреля от пряк свободен удар, заложен на ъгъла на наказателното поле, но топката срещна стената от играчи.
В 64-ата минута Калоян Динев нанесе удар от ъгъла на пеналта, затруднявайки Димитър Стамболийски, но стражът на „канарчетата“ успя да улови.
Две минути след това Цветелин Атанасов получи топката от Неделин Бакърджиев и стреля от далечна дистанция, но ударът му бе слаб и не затрудни вратаря на „Ботев“.
В 73-ата минута Атанас Панов изпълни пряк свободен удар от далечна дистанция, но топката се отби в стената от футболисти на гостите.
При последната голова възможност четири минути по-късно Атанас Панов пробва късмета си с удар отдалеч, но прати топката над целта.
По този начин възпитаниците на Владислав Януш постигнаха десета победа в шампионата и вече са с 32 точки, като запазват осмата си позиция в подреждането. В следващия кръг „зелено-белите“ гостуват на „Дунав“ в Русе.