Един от „синовете” на Коко Динев прави фурор в Индия

Бившият „смърф” Юнес Бенжелюн вкара два гола за тима на бразилската легенда Зико

Два гола на бившия защитник на ЦСКА и Локомотив Пловдив - Юнес Бенжелюн, измъкнаха закъсалия отбор на Гоа от последното място в Индийската Супер Лига при победата с 4:1 като гост над Делхи Динамос.

На стадион "Джавахарлал Неру" Бенжелюн наказа на два пъти в началото на двете полувремена тима на домакините. Треньор на Бенжелюн в Гоа пък е бразилската легенда Зико. Първо в 18-та минута французинът се възползва от грешка на вратаря на домакините Кристоф Ван Хаут, а три минути след паузата Бенжелюн се извиси над всички след центриране на бившия футболист на Фламенго и Арсенал Андре Сантос, информира NEWS 7.

Малко по-късно световният шампион от 1998 т. с Франция Робер Пирес се разписа за 3:0 от дузпа, с което 41-годишният халф откри своята голова сметка в Индийската супер лига. След час игра преднината на гостите от Гоа стана 4:0 с попадение на австралиеца Толгай Йозбей, а почетното попадение за Динамо от Делхи бе дело на Густаво Марментини от дузпа четвърт час преди края на мача.

Лидер в Индия е Атлетико де Колката, който е с равен брой точки с Ченай. На дъното вече е Делхи Динамос, който след този двубой беше поставен там именно от тима на Гоа.

Plovdiv.utre.bg припомня, че Юнес Бенжелюн бе един от любимците на бившия вече собственик на Локо Коко Динев. Бранителят остави твърде противоречиви спомени за престоя си на Лаута, където го наричаха Вицепрезидента или "сина" на Коко.