Софиянец падна в асансьорна шахта в хотел във Велинград

Мъжът е със сериозни травми и опасност за живота

66-годишен мъж от София е паднал в асансьорна шахта в хотел във Велинград, съобщи  говорителят на ОД на МВР - Пазарджик Мирослав Стоянов, предаде Радио „Фокус“.  Инцидентът е станал в един от СПА-хотелите, където мъжът е бил гост. В резултат на неправилна експлоатация на асансьора, той е паднал в шахтата.

Мъжът се е намирал на първия етаж на хотела, но дълбочината на шахтата, където е паднал, е около 4-5 метра. При опит да влезе в асансьора вратите са се затворили частично, асансьорът е тръгнал - явно не е сработила някоя от защитите и го е повлякъл нагоре. Впоследствие вратата се е отворила и той се е намерил под асансьорната кабина в шахтата, като е паднал от около 5 метра височина.

След подадения сигнал на мястото са пристигнали екипи на пожарната и медицински екипи. Те са успели да го извадят, но 66-годишният мъж е със сериозни травми. Първоначално е настанен в болницата във Велинград, а след това е настанен в "Пирогов" в София. Той е с множество фрактури - на краката, тазобедрената става и на лумбални прешлени. Има опасност за живота му, обясни Стоянов.

На мястото е извършен оглед и е образувано досъдебно производство. Първоначалните данни са за неправилна експлоатация на асансьора, но досъдебното производство ще установи бил ли е изправен асансьора, извършван ли е технически преглед, защо не са сработили някои от защитите на съоръжението и какво е сгрешил при използването му мъжът.