Ботев пред фалит? Клубът дължи 40 милиона на КТБ

Управата на жълто-черните на спешна сбирка при Цветан Василев в Белград

Част от най-висшия ешелон на управата на Ботев Пловдив са били тази седмица на гости на Цветан Василев в Белград. Както е известно, босът на жълто-черните няма право да напуска столицата на Сърбия, докато не мине делото му за екстрадация.

Главната причина за футболната сбирка в Белград е била обявеният фалит на КТБ. Пловдивския Ботев се очертава да е един от големите потърпевши през новата година от този факт.

„Канарчетата“ имат задължения от над 40 милиона лева към КТБ, съобщава „7 дни спорт”. След декември банките, които ще плащат гарантираните депозити получават право да изискат този кредит.

Допълнителен проблем е, че той не е обслужван от доста време, което може да е повод дори клубът да се обяви във фалит, стига комитетът на кредиторите на банката да го пожелае.

В Ботев са наясно със сериозността на положението. На практика в последните сезони клубът е бил издържат с кредити. Затова и Цветан Василев е привикал подчинените си в Белград, за да бистрят излизане от тежката ситуация.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен