Ваня Джаферович се включи в кампания за безстопанствени кучета

"Осинови куче - спаси живот" се проведе в Общинския приют за бездомни животни

Над 220 кг. гранулирана храна за кучета беше събрана по време на проведения за пръв път през уикенда Ден на отворените врати в Общинския приют за безстопанствени животни - Стара Загора, съобщиха от община Стара Загора.

Събитието привлече много граждани, доброволци и родители с малки деца. Питомците на приюта бяха разходени, погалени и почерпени с лакомства. Те получиха и много подаръци под формата на консерви, поводи за разходка, одеалца и други необходими пособия за отглеждането им.
Някои от посетителите използваха възможността да отведат със себе си няколко от обитателите на приюта. Осиновяването им за домашни любимци добива все по-голяма популярност сред старозагорци. Те използват шанса да се сдобият напълно безплатно - само срещу лична карта, с обезпаразитено, кастрирано и ваксинирано срещу бяс куче. А според общинската Наредба за реда и условията при отглеждане на животни в населените места, собствениците на кастрирани животни не плащат данък за тях.
За радост на служителите в приюта на посещение пристигнаха маркетинговият директор на ПФК БЕРОЕ Ваня Джаферович и пресаташето Емил Димов, които също откликнаха на поканата за участие в осиновителската кампания. Те разходиха няколко от настанените в приюта кучета, дариха ги с лакомства и си поиграха с тях. Чрез кампанията от приюта се опитват да променят нагласите към "непоисканите" животни, като ги извадят от анонимност и им дадат шанс да намерят добър и сигурен дом.
Сред посетителите беше и младо семейство с малко дете, което отведе със себе си пухкав приятел - малко кученце. Доброволци бяха отличени от служителите в приюта с грамоти за помощта, която даряват безвъзмездно и от сърце за каузата в помощ на осиновяване на близо 80-те обитатели на приюта. Грамота получи и Ингрид Хюз, която заедно със съпруга си даряват всяка седмица храна и намират домове на много от кучетата в приюта. Оттам отправят благодарности към всички, участвали в кампанията „Осинови куче - спаси живот!".