Непочистена Стара Загора - снимки

Трети ден градът тъне в опадали и загниващи листа

Повече от три дни след като валежите събориха огромни количества листа по земята, Стара Загора остава непочистена в по-голямата си част, предаде репортер на Starazagorautre.bg. И ако в първия ден на листопада картината в града изглеждаше очарователна в есенния си вид, днес вече гледката е повече от неприятна.

На много места по тротоарите са събрани купчинки опадали листа, които вятърът отново разпръсква, тъй като не се прибират веднага в чували. Но по-сериозно е положението в уличките, които са отдалечени от централната пешеходна зона на бул. "Цар Симеон Велики", както на север от нея, така и в южната част на града. В тези райони почистващата фирма очевидно няма и да стъпи. Видно от снимките, направени от репортер на медията ни, в тези улички нападалите листа дори не се премитат и вече започват да гният. Сигнали за подобно състояние на пътните артерии в града получихме и от други части на града. И тук става въпрос за пресичащи пешеходната зона улички в центъра на града. Само можем да си представим какво е състоянието в крайните квартали.
Това, според читатели, е поредното недоволство от почистващата фирма "Зауба", която нееднократно не е извършвала основната си функция, а именно, да осигури чистотата на Стара Загора.
Темата е с продължение в очакване да разберем отговорите на ръководството на фирма "Зауба". Защото, както е известно, не само е неприятно да се шофира и ходи по изгнили листа, а е и опасно. За естетическия вид на града няма да коменитраме.