Брутално видео агитира: Правете секс на загасена лампа? (видео)

Странни еко клипчета шокираха германците

Министърът на околната среда на Германия Барбара Хендрикс меко казано е една от най-незабележимите фигури на черно-червения кабинет, пише сп. „Шпигел”, цитирани от Блиц. Тя избягва участието си в токшоута и досега не е блеснала с някакви предложения за промени в законодателството. Според допитванията едва 20 на сто от германците познават социалдемократката.

Сега обаче министерството на фрау Хендрикс изненада обществото със доста странна кампания, призована да допринесе за опазването на околната среда – посланието е германските двойки да спрат да правят секс на запалена лампа. Досега нито едно министерство не е дръзвало да „покаже” една двойка, докато се отдава на полови ласки.

В интернет се върти 30-секунден видеоклип: дъщеря в крехка тийнейджърска възраст се прибира късно вечерта, запалва лампата и пред погледа й се открива конфузна гледка – родителите в съвсем недвусмислена поза в хола.

Момичето отново загася лампата. Поуката от посланието според клипа е следната: „Ако всяко семейство в Германия използва само пет процента по-малко електроенергия, могат да се пестят 7 теравата ток годишно. Толкова произвежда една голяма ТЕЦ”, обяснява министерството на околната среда.

Фантазията в министерството не спира до тук Следващата заплаха за природата са открехнатите прозорци. На тази тематика е посветено следващото послание: Жена затваря оставения открехнат прозорец в жилището си, за да не чува как зомбита разкъсват съпруга й в градината. Следователно: По-добре да се отвори широко прозорецът, отколкото постоянно да стои открехнат.

Сексклипчето се радва на много голяма популярност в YouTube и министерството е много доволно, независимо от това че въздейства на първично ниво, защото обръща внимание върху важни неща като икономия на електроенергия за запазване на околната среда.