Старозагорци излизат в подкрепа на справедлива присъда срещу убиеца на Паоло

В социалната мрежа тече призив за мълчалив протест пред съда

Старозагорци се организират в социалната мрежа да излязат пред съда половин час преди началото на делото. С мълчаливото си присъствие пред Съдебната палата те настояват за справедлива присъда, а също и ще подкрепят опечалените роднини и близки на загиналото дете.
"Приканвам всички родители, съграждани, сънародници, съпричастни на Краси и Иван да присъстват на 21.11.2014 г. на делото или пред съда. Нека не ги оставяме сами. Тази борба не е само тяхна, тя е и наша!", се казва в призива във Фейсбук страницата "Нека напомним на съда какви са му задълженията". Делото е насрочено за 10,00 часа на 21 ноември, а хората се събират в 09,30 часа. До момента апела за присъствие в деня на делото пред съда са потвърдили над 700 души.
4-годишният син на Краси и Иван - Паоло загина под гумите на мощен джип в пешеходната зона на Стара Загора на 2 юни т.год. Обвинението срещу шофьора-убиец, местният бизнесмен Георги Сапунджиев, е за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на МПС на пешеходна пътека. В момента Сапунджиев е с мярка "домашен арест". По неофициална информация Сапунджиев ще се признае за виновен, така делото ще приключи още днес, а присъдата му ще бъде минимална.