Днес започва делото за смъртта на 4-годишния Паоло

Началото е от 10.00 часа в Окръжен съд Стара Загора, граждани се събират пред палатата

Oт 10.00 часа в Окръжен съд Стара загора е насрочено делото срещу Георги Сапунджиев, който на 2 юни прегази с джипа си 4-годишния Паоло на пешеходната зона в центъра на града.

Обвинителният акт беше внесен в съда на 7-ми октомври. Разпределеният за докладчик съдия обаче си направи самоотвод, заради познанство с обвиняемия. По-късно беше определен нов съдия.

Обвинението е по чл. 343 от Наказателния кодекс – за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на МПС на пешеходна пътека. Сапунджиев е е с мярка "домашен арест".

Инцидентът стана около 19,00 часа на 2 юни, на пешеходната зона на булевард „Цар Симеон Велики", до училище „Васил Левски" , където детето е било на разходка и е карало велосипед с родителите си и сестричката си.

Окръжна прокуратура върна на Георги Сапунджиев автомобила „Ленд Ровър“, тъй като по него са извършени всички следствени действия по автомобила като веществено доказателство. По закон в двумесечен срок съдът следва да издаде разпореждане на насрочване на съдебния процес или да го върне обратно на прокуратурата при констатиране на нередности.

Протест под мотото "Нека напомним на съда какви са му задълженията" се организира в социалните мрежи. До този момент над 600 души са потвърдили присъствието си. Те ще се съберат в 9,30 часа пред сградата на Съдебната палата.