Произнасят присъдата срещу Георги Сапунджиев в 17.00 часа

Делото срещу, шофьора, прегазил и убил 4-годишния Паоло се гледа по съкратената процедура

1500 лева парична гаранция и забрана за напускане на страната определи днес Окръжният съд в Стара Загора спрямо подсъдимия Георги Сапунджиев, който на 2 юни прегази 4-годишния Паоло в пешеходната зона на града.

Адвокатът на обвиняемия, Георги Георгиев пледира за това. Защитниците на семейството на загиналия Паоло не възразиха пред съда.

Сапунджиев се призна за виновен по всички обстоятелства и факти от съдебния акт. Той поиска провеждане на делото по съкратена процедура. По закон съдът няма право да откаже на това искане.

Свидетелите по делото са 14. В съда не се явиха по служебни причини трима от тях, както и един от експертите-вещи лица, което не попречи да бъде даден ход на делото.

Майката на Паоло – Красимира Иванова, обяви, че настоява за ефективна присъда на Сапунджиев в максималния размер, предвиден от закона.

Прокурорът по делото поиска 6 години и 6 месеца ефективна присъда. За непредумишлено убийство Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода до 10 години. Съкратената процедура с напълно призната вина намалява срока на присъдата с 1/3.

Първото заседание по делото премина при засилен интерес от страна на обществеността.
В 9.30 часа пред сградата на Окръжния съд се събраха много граждани, които също се обявиха за ефективна присъда. Много от тях влязоха в съдебната зала, за да проследят лично хода на делото.

Присъдата ще ес чете в 17.00 часа.