В съда Георги Сапунджиев призна вината си и поиска съкратена процедура

Започна делото за смъртта на 4-годишния Паоло, майка му поиска ефективна присъда за причинителя

Започна делото срещу 43 годишния Георги Сапунджиев, който уби с джипа си на 2-ри юни 4-годишния Паоло на пешеходна зона в Стара Загора.

Пред съда Сапунджиев призна всички факти и обстоятелства по делото и поиска съкратена процедура.

Повдигнатото на Георги Сапунджиев обвинение е за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на МПС, съгласно чл. 343, ал 1,“в“, за което законът предвижда присъда от 3 до 10 години. От момента на задържнето му до делото, Сапунджиев остана под домашен арест.

Красимира Иванова-майкатата на трагично загиналото момченце, настоява за ефективна присъда на шофьора Георги Сапунджиев.
„Ако съдът постанови условна присъда означава, че у нас няма закони и всеки може да прави каквото си поиска безнаказано", каза Красимира Иванова.
Тя изказа искрени благодарности за подкрепата, която тя и семейството й получиха от старозагорци.

Родителите на детето Красимира и Иван Иванови се явяват като частни обвинители и съдът уважи молбата им. 14 са свидетелите по случая, като трима от тях не се явиха в съда.

По-рано през деня стотици старозагорци се събраха пред сградата на Окръжния съд и поискаха ефективна присъда за Георги Сапунджиев.

Делото влeзe в съда 6 месеца след трагедията. То бе отложено веднъж на 7-ми октомври, след отвод на докладчика по него съдия Красимир Рачев.