На Шипка има мъгла, да се шофира внимателно

В областта движението е без ограничения

Републиканските пътища в областта са проходими при зимни условия, температурите са в интервала от -8 С° до +8°. Времето е предимно облачно. Пътните настилки са предимно сухи, съобщават от АПИ.
Ограничена е видимост поради мъгла до 50 м в прохода „Шипка”. Проходът е отворен за движение. Забранено е движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 до 31.03.2015 г.
Проходът "Републиката" е отворен за движение, без ограничения. Движението по АМ "Тракия" също е без ограничения.
Временно въведени забрани за движение на моторни превозни средства има по пътя Ягода-Ветрен-Конаре. Затворен е пътят в гр. Николаево; затворен е и мост над р. Марица при с. Скобелево. Използват се обходни маршрути: път ІІ-66 Поповица-Плодовитово-Първомай-Скобелево; път ІІ-66 Чирпан-Плодовитово-Първомай-Скобелево и път Скобелево-Първомай-Плодовитово-път ІІ-66.
По път ІІІ-5031 Опан-Гълъбово е забранено движението на МПС над 10 т. Обходните маршрути са път І-5 Стара Загора-Димитровград и път ІІІ-554 Раднево-Гълъбово.