Спете голи за здрав сън

Свалянето на пижамата засилва връзката с партньора и дори гори калории

Дейвид Камерън призна, че спи с пижама, Мерилин Монро спи само по парфюм, но ново проучване показа какво е най-добре да носите в леглото, пише Нова телевизия.

Един на всеки трима възрастни спи гол, показва ново международно изследване на Националната фондация за съня, според която това носи всякакви облаги. Свалянето на пижамата преди лягане подобрява качеството на съня, засилва връзката с партньора и дори ви помага да горите калориите.

Експертите за съня са съгласни, че температурата в тялото спада с около половин градус, за да може да заспите. Мозъкът, управляван от вашия вътрешен часовник, изпраща сигнали на организма да освободи топлината от тялото.

Проучването показва, че температурата ни е най-висока в 23.00 часа и най-ниска в 4.00 часа сутринта. Ако нещо попречи на температурата да се понижи, мозъкът ни събужда, за да види какво става.

Именно това е основният проблем на хората, страдащи от безсъние. Предимството да спите голи е, че така помагате да организма си да се охлади и да поддържате по-ниска температура за качествен сън.