Бакалов: Не е редно да се назначава треньор само за 2 мача

Шефовете на Ботев трябва да кажат какво е финансовото положение в клуба и какви са целите, смята легендата на канарите

Футболната легенда на Ботев (Пд) Марин Бакалов обяснява пред Sportonline.bg своето виждане за сегашното състояние на клуба. Бакалов се връща четири години назад във времето, когато заедно с Костадин Видолов бяха поели един фалирал тим на „канарчетата“ и успяха постепенно да го възродят.

Без да опитва да дава съвети, техничният някога халф, изказва своето виждане, за да може Ботев отново да върви напред и да радва многобройните си привърженици.

„Не прилича на Ботев (Пд) да назначава треньор за два мача и после да търси нов наставник. В тима трябва да има дългосрочна стратегия, а не работа на парче. Ботев винаги е бил добре, когато разчита на собствени кадри. Това трябва да се знае много добре от сегашното ръководство“, бяха първите думи на Бакалов.

„Редно е настоящите шефове  да излязат пред  хората, които милеят за Ботев и да кажат какви са целите на клуба. Да обяснят доколко клубът е добре обезпечен финансово, каква визия имат за бъдещето на отбора. Няма нужда на този етап да се надуват високи цели.

Даже е необходима спокойна работа и дългосрочна стратегия, за да може нещата в клуба да са спокойни. От тази гледна точка е необходимо да се избере подходящ треньор. За футболистите също ще бъде по-спокойно, не да имат сега треньор за два мача, а после да идва нов наставник. Добре е да знаят с кого ще работят в бъдеще“, сподели Марин Бакалов.

“Преди четири години Ботев бе фалирал отбор. Беше много неблагоприятен момент за нашия тим. Тогава повиках Костадин Видолов и заедно с него бяхме едновременно ръководители и треньори. Тръгнахме буквално от нулата. За да живне отново Ботев. Най-хубавото в оня момент бе, че цялата ботевска общественост бе сплотена. Точно в този момент е нужно ново сплотяване на нашите фенове.

Затова обаче, както казах, ръководителите трябва да обяснят ясно какви са целите. Ако са високи, защо не се получават нещата. Ако ще се прави дългосрочна стратегия да се прави и да се потуши напрежението, което в момента е напълно излишно за нашия клуб. Преживяли сме тези неща и няма нужда отново да слизаме до дъното“, категоричен бе Марин Бакалов.