Определиха ресорите на заместник областните управители

От днес областният управител Георги Ранов определи и за кои общини ще отговарят двамата заместници при провеждане на държавната политика

Мариана Кръстева ще отговаря за следните сфери на управление и провеждане на държавната политика на регионално ниво: Устройство на територията, Регионално развитие, Здравеопазване, Информационни и комуникационни технологии и Електронно управление, Образование, Култура и Туризъм.
Кръстева ще отговаря за провеждане на държавната политика в общините Казанлък, Мъглиж, Павел баня, Николаево и Раднево, както и за контрола по законосъобразност на актовете и дейността на органите на местното самоуправление и местната администрация в посочените по-горе общини.
Маноил Манев ще отговаря за следните сфери на управление и провеждане на държавната политика на регионално ниво: Бедствия, аварии и катастрофи, Транспорт и пътища, Социална политика и заетост, Екология, Земеделие и гори и Спорт.
Манев ще отговаря за провеждане на държавната политика в общините Гурково, Чирпан, Гълъбово, Братя Даскалови и Опан, както и за контрола по законосъобразност на актовете и дейността на органите на местното самоуправление и местната администрация в посочените по-горе общини.
Мариана Кръстева е завършила Българска филология и Планиране на регионалното развитие и евроинтеграция. Специализирала е Европейска административна практика и Връзки с обществеността и е преминала курс на обучение за водене на преговори с институциите на Европейския съюз.
От 2002 до 2013 г. е работила в Областна администрация Стара Загора, последователно като гл.експерт, началник Отдел и гл.секретар. От 2009 г. досега е била общински съветник. От 2013 г. до момента е била помощник-директор на IV ОУ „Кирил Христов”.
Владее английски, испански, руски и френски език.
Омъжена, с 2 деца.
Маноил Манев е роден на 23 юни 1969 г. в Стара Загора. Завършил е Защита на националната сигурност в Академията на Министерството на вътрешните работи. Повече от 12 години е работил в системата на МВР и Министерството на правосъдието. Експерт по сигурност. Издал е два учебника на тема Сигурност и охрана.
Член е на Съвета към председателя на Европейската федерация по ушу. Председател е на Съдийската комисия на Българската федерация по ушу.
Създател и досегашен директор на Колежа по охрана и сигурност „Свети Георги” в Стара Загора.
През 2011 година е избран за общински съветник в Общински съвет Стара Загора.
Владее руски и английски. Женен, с 2 деца.