„Радио К2“ празнува 6-ти рожден ден

Държавници, политици и журналисти ще гостуват в празничния ефир на медията

Обществено-политическото „Радио К2" навърши на 4 декември  6 години. Реалността в България ни изправи още в първия миг в една неравностойна битка с корупцията в съда и зависимостите по високите етажи на политиката, и с тотално погазената свобода на словото.

„Радио К2" стана „по неволя доктор"  и се превърна във флагман на борбата за върховенството на закона и за свободата на медиите в България. За съжаление, се наложи да потърсим съдействие  по тези въпроси от ЕК, ЕП, влиятелните в света неправителствени и професионални организации. Те остро се обърнаха към политиците на България да не погазва ценностите на демокрацията и вече 8 години продължават мониторинга върху съдебната ни система, превърнала се в Октопод, заедно  с политици и олигарси. Последният случай с „Южен поток“ пък доказа за пореден път, че и днес е валиден принципът ,че проблемите в България не се решават у нас , а трябва външна намеса.

„Радио К2" се ръководи от световно утвърдения принцип  на компетентната журналистика, а той е - да търсим истината,  като задаваме важните за обществото въпроси и изискваме настоятелно от  политиците отговорите, дори когато истината не е удобна за тях, заявяват от екипа на радиото.
Тази събота за пореден път екипът на „Радио К2“ ще  се опитва да разбере - работят ли избраните от нас политиците  за обществото и родината ни или яхват властта за удовлетворяване на личните си амбиции и интереси.

В празничния ефир на „Радио К2“ ще говорят: премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов; президентът Росен Плевнелиев; председателят на Народното събрание Цецка Цачева; главният прокурор Сотир Цацаров; кметът на София Йорданка Фандъкова. председателят на БСП Михаил Миков; председателят на ДПС Лютви Местан; Корман Исмаилов – основател на Реформаторския блок; Валери Симеонов, съпредседател на Патриотичния фронт; Кънчо Филипов – лидер на „Лидер“; Николай Бареков –лидер на БДЦ;  Явор Нотев, заместник-председател на 43 НС от Атака;  Георги Първанов, президент на Република България 2002-2012 г, лидер на  АБВ; Константин Пенчев, омбудсман на България; Владислав Горанов, министър на финансите; Пламен Димитров, президент на КНСБ.

В ефира на „Радио К2“ ще гостуват още: Кирил Домусчиев, председател на КРИБ; Радослав Миленков, председател на ФГВБ; Левон Хампарцумян, председател  на „Уни Кредит Булбанк"и  АББ; Виолина Маринова, председател на УС на Банка ДСК и главен изпълнителен директор; Даниела Петкова, директор на ПОК „Доверие"; проф. д.т.н. инж. Николай Вълканов, председател на „Минстрой холдинг" АД;  Васил Мирчев , председател на  „ВМ Финанс Груп" , издател на списание „Мениджър"; Слави Трифонов, водещ на „Шоуто на Слави" по БТВ; Тошо Тошев, създател на в.“Преса“; Сашо Диков, водещ на „Дикоф“ по Нова ТВ; Кирил Вълчев, водещ на „Седмицата“ по „Дарик радио“; Милен Цветков, водещ на „Часът на Милен“ по Нова ТВ; Венелина Гочева, издател на в.“Труд“ и в.“24 часа“; Недялко Недялков, Ивайло Крачунов, агенция ПИК; Мартин Радославов, агенция БЛИЦ; Ивайло Московски, министър на транспорт, информационните технологии  и съобщенията; Люба Кулезич, водещ на „На светло“ по Нова ТВ; Ани Цолова и Виктор Николаев, водещи на „Здравей, България“ по Нова ТВ; Диана Радева и Константин  Филипов, водещи на „Добро утро, България“ по ТВ7;  Димитър Цонев, водещ на „ Още от деня“ по БНТ; Цветанка Ризова, водещ на „Лице в лице“ по БТВ; Бойко Василев, водещ на „Панорама“ по БНТ; Борислав Великов, народен представител от РБ; д-р Радина Денкова, Aesthe Clinic.

Eкипът на Bulariautre честити празника на „Радио К2“. На колегите пожелаваме още успехи и повече добри за България новини в ефира на медията.